Over mij

Mijn naam is Ton Seegers en ben van beroep psychomotorisch therapeut maar naast dit mooie beroep ben ik ook man, vader, opa, partner, sportman, oprichter en vooral ook mens. Dit laatste klinkt misschien wat vreemd maar hulpverlening gaat voor mij over verbinding van mens tot mens waarbij je gezien en gehoord wordt. Tot mijn instrumenten in mijn rugzak behoren al deze aspecten maar ook mijn opleiding als pmt-er, cognitief fitnesstrainer, mijn ervaring als ambulant begeleider, jarenlange sportervaring, martial-arts ervaring (Aikido en boksen) en zeker ook levenservaring. Welk "instrument" of instrumenten nodig zijn om je verder te helpen komt tijdens onze afspraak vanzelf naar voren.

In de praktijk zet ik beweging en oefenvormen in om ervaringsgericht aan de slag te gaan. Dit kan in de zaal maar ook buiten.

Mijn bijzondere aandacht is gevestigd op emotieregulatie, hersenfuncties, ASS / ADHD, weerbaarheid en trauma. Je ziet dat in mijn praktijk terug binnen bv.  Parkinson-boksen, therapeutisch boksen, cognitieve fitnesstraining (NAH), Running Therapie, weerbaarheidstraining (ook voor zorgteams) en Leefstijl-coaching.

Om mijn vak up to date te houden en om kennis te delen ben ik lid van de werkveldgroep Trauma van de NVPMT (Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie) , neem ik deel in een intervisie groep, ben ik stagebegeleider voor pmt-studenten en ben ik soms te vinden op Hogeschool Windesheim als gastdocent.

 

Kernwaarden